En un acord sorgit de la reunió de la Sala de Govern, el Tribunal ha criticat que les institucions donin “credibilitat a un document audiovisual o a les declaracions de persones interessades” sense que s’hagin examinat les resolucions sorgides del procés. La sala ha lamentat “les desqualificacions gratuïtes que s’han fet a la jutgessa d’instrucció, el tribunal sentenciador i el Tribunal Suprem” i ha afirmat que el procés es “va complir amb totes les garanties exigibles” i els estàndards constitucionals.

Segons el TSJC, “la instrucció i l’acte de judici oral es van realitzar amb estricta observança dels drets constitucionals i legals dels acusats”. En aquest comunicat, el tribunal explica que durant el judici oral van declarar 50 persones i recorda que la sentència dictada el 15 de gener de 2006 va ser ratificada per una altra de dictada pel Tribunal Suprem l’any 2009.

Pel que fa a les denúncies per maltractaments, el tribunal indica que “van ser objecte d’una investigació suficient i adequada que va comptar amb la participació, com a part acusadora, dels querellants”. En aquesta línia, el tribunal indica que les denúncies es van practicar a les “diligències d’instrucció oportunes” i que van ser arxivades després d’una investigació judicial que va donar peu a 900 folis de sumari. El comunicat també explica que l’Associació Memòria contra la Tortura va presentar querella criminal en els quatre procediments judicials.