Si passegem per Vallvidrera ens trobarem cartells que alerten els lladres perquè s’ho pensin dues vegades a l’hora de robar en aquesta zona. “Estem comunicats” diu el senyal, després d’anunciar que els veïns estan en alerta. El dibuix d’una càmera o d’un ull vigilant sumat a la icona de WhatsApp completen l’anunci. Així han reaccionat els veïns després de diverses onades de robatoris. Tot i la comunicació i coordinació veïnal per fer-hi front, el que volen els veïns és que s’augmenti la presència policial a la zona i demanen una comissaria pels barris de muntanya.

Més d’una trentena de cartells

Els veïns expliquen que van instal·lar una trentena de cartells ara fa poc més de dos anys, després d’una onada de robatoris. Al principi no tothom estava d’acord a col·locar-los però al final se n’han posat també en altres zones com el Peu del Funicular o la Budellera. “Estem organitzats, tenim un grup de whatsapp comú, ens comuniquem de seguida que hi ha una alarma que sona i no s’atura i, si es pot, fem una mica de presència amb soroll perquè els lladres se’n vagin. Mai fer coses de valentia que et poden sortir caríssimes”, explica Jaume Garrós, veí de Vallvidrera.

Demanen més presència policial

En els últims mesos, Vallvidrera ha tornat a ser víctima de més robatoris. Els veïns expliquen que n’hi ha hagut dos o tres per setmana i per això demanen més presència policial, tant de Mossos com de Guàrdia Urbana. “No es pot demanar a la ciutadania que creï els seus propis sistemes de seguretat, com fins i tot els mateixos responsables policials ens han dit, que estiguem comunicats i ens informem entre nosaltres” es queixa Jordi Damià, veí de Vallvidrera.

Alguns dels veïns que s’han organitzat a Vallvidrera per fer front als robatoris

La reivindicació, però, va més enllà: “Demanaríem una comissaria pels barris de muntanya, que donés servei a les Planes, la Floresta, Vallvidrera… aquí hi ha molta població també” explica Ratt Fenech, veïna de Vallvidrera, que afegeix “també voldríem que posessin càmeres als carrers com s’ha fet en algunes urbanitzacions i que es veu que ha funcionat.”