Aquest diumenge al vespre, durant el Piromusical de la Mercè 2022, Barcelona va utilitzar un dron per controlar des de l’aire les aglomeracions de gent a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i voltants. En acabar l’espectacle, la càmera del dron va poder captar una persona sospitosa que s’havia col·locat en una àrea delimitada pel Piromusical. Això va fer activar els agents de la Guàrdia Urbana, que hi van enviar una patrulla.

En les imatges es pot veure com un home, aparentment sol, està repenjat en una paret de pedra elevada d’una zona pròxima a la Font Màgica de Montjuïc, un espai perimetrat per l’espectacle de focs artificials. Tres agents s’hi apropen per l’esquena, però els fets no van més enllà perquè la policia el deixa marxar després de retenir-lo i escorcollar-lo durant una estona.

Els drons, presents en aglomeracions a Barcelona des de Sant Joan

Els drons no són només una eina que permet als agents i serveis d’emergències controlar aglomeracions, sinó també altres incidents que es puguin ocasionar en punts de poca visibilitat, com incendis en zones boscoses de difícil accés. Aquesta eina es va començar a utilitzar a Barcelona aquest estiu, la nit de Sant Joan, per fer-la més segura davant el risc elevat d’incendi que hi havia a Barcelona i tot Catalunya.