La plataforma de Sants, Hostafrancs i la Bordeta Acull, que engloba 31 entitats del districte de Sants-Montjuïc, denuncia la convocatòria d’una concentració aquest dilluns, 20 de maig, contra l’obertura del nou centre d’acollida per a menors estrangers no acompanyats a la Zona Franca. Les entitats assenyalen que la protesta, organitzada per la Coordinadora de les Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina, criminalitza els joves.

En un comunicat, la Coordinadora de la Marina rebutja la presència d’aquest centre per “la proximitat al barri” i argumentant “la possible conflictivitat d’alguns dels nouvinguts”. En el mateix text exclamen que “el polígon de la Zona Franca i els barris de la Marina no són el cul de Barcelona perquè ens portin tot el que no volen a la resta de la ciutat”.

Davant d’aquesta convocatòria, la plataforma de Sants, Hostafrancs i la Bordeta Acull ha reaccionat i ha emès un comunicat de resposta en què denuncia la manifestació i demana que no es facin “responsables [els menors estrangers] de la inseguretat”. En aquest sentit, recomana que “en lloc de concentracions perilloses que poden derivar en xenofòbia” s’aposti pel diàleg i per les reivindicacions unitàries i inclusives. Així mateix, la plataforma veïnal s’ha ofert a l’Administració per ajudar a posar en marxa “una acollida digna als menors estrangers”.

Reclamen una reunió urgent de la DGAIA

Tant la Coordinadora de les Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina com la plataforma d’entitats de Sants demanen que la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) i el Districte de Sants-Montjuïc facin una reunió urgent amb els veïns de la Marina del Prat Vermell per explicar els detalls de l’obertura del nou centre i dels projectes d’acollida del barri.