transexuals

L’Hospital de Bellvitge ha anunciat aquest divendres, coincidint amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, que farà operacions de canvi de sexe per a persones transsexuals després de l’estiu. A Catalunya, l’Hospital Clínic és l’únic centre públic que fa actualment aquest tipus d’intervencions.

Les primeres operacions, a dones trans

“El centre està preparat per realitzar tant cirurgies per a la feminització corporal com cirurgies per a la masculinització”, han afirmat des de Bellvitge. Les primeres operacions es faran en dones trans que vulguin feminitzar els seus genitals. Amb aquestes operacions les persones transsexuals tindran la possibilitat de decidir si volen una reassignació de genitals i reafirmar així la identitat que senten.

Anna López Ojeda, coordinadora territorial de cirurgia trans de Bellvitge, ha dit que estan en condicions de fer cirurgies i adaptar-se a les demandes de cada persona.

L’altre hospital que també incorporarà aquest servei serà Can Ruti, a Badalona. Aquestes iniciatives s’emmarquen dins un seguit de mesures que posarà en marxa la conselleria de Salut, que ja va anunciar que la Generalitat doblarà el pressupost per passar de 30 a 70 intervencions cada any.

Les persones trans que desitgin una intervenció han de dirigir-se al Servei Trànsit (CAP Numància), que centralitza aquestes demandes. Per la seva banda, la Generalitat està adaptant els seus formularis per respondre a aquesta i altres realitats LGTBI.