L’Associació de Veïns de la Pau denuncia l’estat d’abandó de bona part dels interiors d’illa de la zona. Brutícia, inseguretat i inundacions en són les principals queixes. Per això, fa anys que reclamen un pla integral per posar al dia diversos espais públics de la zona, situada entre les rambles de Guipúscoa i de Prim, la Gran Via i el terme municipal de Sant Adrià de Besòs.

Els interiors d’illa de la Pau, en el punt de mira veïnal

Les inundacions a causa del mal funcionament dels desaigües són un dels principals problemes de la zona. “S’embassa i els veïns no poden ni entrar a casa seva. Fa més de tres anys que no hi ha manera que ho arreglin”, es queixa Francisco Liñán, membre de l’associació de veïns. Asseguren que hi ha un abandonament general de la zona, que es tradueix en brutícia i inseguretat als espais públics. “La urbanització del barri està obsoleta en molts casos, s’ha de solucionar i no tenim una resposta adequada des de fa molt de temps”, diu Liñán.

Per aquest motiu, el veïnat reivindica un projecte integral que posi al dia els interiors d’illa. Consideren que el que s’ha fet en els darrers anys és insuficient. Confiaven que el Pla de barris del mandat anterior serviria per solucionar la situació. Diuen, però, que a la seva zona només va servir per posar al dia l’Escola la Pau i els entorns. Ara, els veïns esperen que les inversions continuïn amb la reurbanització dels interiors d’illa.