Una setmana després de la macrooperació policial que va permetre desmuntar 25 narcopisos al Raval i el Gòtic, molts veïns afirmen que la presència policial ha aportat una mica de calma. Són els mateixos que creuen que els cossos de seguretat haurien de patrullar de forma continuada durant molt de temps per sentir-se més segurs i, de retruc, posar fi al problema. Set dies després de la macrobatuda, betevé ha pogut comprovar la presència en alguns carrers del Raval d’agents de la Guàrdia Urbana, però no se n’ha vist cap dels mossos.

Hi ha, però, veïns crítics amb l’operació que va dur a terme escorcolls i detencions en diferents punts de venda de droga. És el cas de les venedores de la farmàcia situada al número 30 del carrer de la Cera, que afirmen que al seu dia a dia veuen com el número 41 del mateix carrer l’activitat de compra i venda de droga és constant. Per això pensen que  una acció puntual no serveix de res. També al carrer d’en Robador, una veïna del número 13 ha hagut de tapiar portes i finestres després que dos venedors de droga s’hi instal·lessin consecutivament una vegada passada la macrooperació policial.

Atacar d’arrel el problema de la venda de droga

Des d’Acció Riera Baixa, asseguren que únicament s’erradicarà el problema dels narcopisos si s’evita que quedin pisos buits. Segons Santi González, el seu portaveu, una macrooperació d’aquestes característiques “ha d’anar acompanyada d’expropiacions de pisos per destinar-los a usos socials”. En cas contrari, afirma González, continuarà venent-se droga al Raval.