Una cinquantena de persones s’han concentrat al Raval —a la confluència entre el carrer de la Riera Baixa i el de l’Hospital— per donar suport a vuit veïns que estan cridats a declarar a la ciutat de la Justícia, el proper dilluns. Se’ls imputen delictes contra els drets fonamentals, de coacció i d’odi per haver boicotejat una visita del partit ultradretà Vox al barri el mes de setembre passat. Denuncien que se’ls investiga per la seva ideologia política, en lloc de pels delictes que se’ls atribueix.

Un dels investigats, Santi González, explica que no entenen la pràctica que està fent el fiscal Miguel Ángel Aguilar, ja que “els delictes d’odi es van constituir per protegir col·lectius vulnerables, com ara la transfòbia i el racisme” i defensa que “justament, les persones que plantem cara als qui difonen l’odi som els encausats”.

A González l’han acompanyat dos investigats més: la Hajar, veïna del Raval, i l’Ibrahim, que també viu al barri. A través de les xarxes socials han difós un comunicat signat per una cinquantena d’entitats en què demanen a la Fiscalia de Delictes d’Odi que “abandoni la seva pràctica de criminalització i persecució de l’antifeixisme”.