Protesta dels moviments veïnals coincidint amb l'acte convocat per VOX. Font: CUP Ciutat Vella

Una visita de Vox al barri del Raval i una manifestació veïnal per rebutjar la presència del partit d’ultradreta ha provocat incidents al carrer de l’Hospital. Desenes de veïns s’han concentrat per boicotejar la visita del diputat Ignacio Garriga i altres membres del partit d’ultradreta, que, després de la protesta, han hagut de “refugiar-se” a un hotel. Tal com mostren les imatges difoses a les xarxes socials, els Mossos d’Esquadra han acompanyat Ignacio Garriga per abandonar la zona.

Moviments i entitats de Ciutat Vella com la CUP, Endavant i Ateneu del Raval s’han concentrat al carrer de l’Hospital per evitar que el partit d’ultradreta “escampi el seu odi xenòfob i racista”. Els Mossos d’Esquadra hi han desplegat un dispositiu per evitar incidents entre els dos grups.

La policia catalana ha confirmat a betevé que està pendent de rebre denúncia però que, en tot cas, s’obrirà una investigació per esclarir els fets.

Vox denuncia llançament d’objectes

El diputat Ignacio Garriga qualifica els manifestants de “terroristes” i els acusa de llançar ampolles, pedres, pots de fum i lleixiu tant contra ell com contra Rocío Meer, també diputada. En un fil a Twitter, Vox assegura que els concentrats han colpejat la porta de l’hotel per intentar entrar-hi i lamenten que els Mossos “hagin tardat més de 30 minuts a arribar” al lloc del succés.

D’altra banda, Endavant Ciutat Vella ha criticat la “violència” amb què, diu, ha actuat la policia contra els manifestants. Acusa els Mossos de “fer de seguretat privada del grupuscle d’ultradreta”.

Garriga ha visitat aquest dimecres el Raval per conèixer “de primera mà” la “creixent inseguretat i delinqüència” que pateixen els veïns, fent referència als narcopisos, els robatoris i l’ocupació d’habitatges.