MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Les llaunes, segurament, moltes d'elles, vénen de papereres, de contenidors, de clavegueram, etcètera, etcètera. Per tant, hi ha un risc evident en la gent que opta per aconseguir una llauna d'aquestes característiques. Per això, perquè hia un risc per la salut pública."

La campanya, anomenada “Si t’agrada la cervesa, no la compris als llauners”, exposa les conseqüències negatives que comporta aquesta activitat. A través de banderoles que es penjaran als carrers durant les Festes de la Mercè i que es difondran també al web de l’Ajuntament i als perfils de Twitter i Facebook, es pretén sensibilitzar els consumidors. També s’ha creat un joc interactiu que mostra les conseqüències de comprar cervesa al carrer.

La campanya adverteix de la manca d’higiene que tenen aquestes llaunes de cervesa que es venen al carrer i que, sovint, s’amaguen als contenidors de la brossa o al clavegueram. La iniciativa també evidencia la competència deslleial que suposa per als comerciants i els conflictes de convivència que causa aquesta pràctica als veïns.

L’adquisició de begudes als venedors ambulants està tipificada com una infracció per l’ordenança de civisme i pot ser sancionada amb una multa de fins a 500 euros.

La campanya té el suport de l’Ajuntament de Barcelona i d’Estrella Damm.