ITZIAR GONZÁLEZ, arquitecta i exregidora de Ciutat Vella "Vaig estar tres anys intentant fer feina per a aquesta ciutat, vaig arribar fins on vaig poder i de sobte en Cirici em dóna la mà i em diu que em posi a treballar, que revisqui, que recuperi la vivència profunda de la ciutat i que entengui que ser útil a una ciutat no és només governar-la, és simplement recórrer-la, és observar-la."

L’exregidora i arquitecta va ser la responsable de Ciutat Vella durant tres anys. Va anar a la llista del PSC encapçalada per Jordi Hereu i ho va fer com a independent. González no va acabar el mandat i va dimitir l’abril de 2010 per les seves discrepències sobre el funcionament administratiu del districte. Amb el temps, ha reconegut que se sentia molt sola en el càrrec.

Itziar González ha dit que la reedició d’aquest llibre li ha permès “tornar a treballar per a la ciutat”. Aquesta edició actualitzada que ella mateixa ha dirigit es compon de dos volums. El primer és una reedició de l’obra original amb anotacions sobre aquells elements que han canviat i el segon volum és el que ha escrit Itziar González, que fa un repàs de les transformacions que ha patit la ciutat fixant-se en els itineraris descrits en el llibre original.

‘Barcelona pam a pam és una obra que es va convertir en un referent del patrimoni barceloní però també va difondre una concepció diferent de Barcelona: més moderna i humana. El seu autor, Alexandre Cirici, tenia  un ampli coneixement històric, cultural i artístic i una gran estima per Barcelona i Catalunya.