Nova protesta en un consell de barri del districte de Ciutat Vella. Si aquest dilluns ho van fer els veïns de la Barceloneta, ara el veïnat del Gòtic ha protestat amb pancartes al consell de barri contra la inseguretat que asseguren que pateixen al carrer i que va en augment. En el moment d’arribar, els representants municipals van ser rebuts amb crits.

A més, van entregar un escrit als representants municipals en què manifesten la “preocupació creixent davant d’una sèrie de problemàtiques que degraden la vida diària”. En el text, a més, exigeixen a l’administració “més seguretat, més neteja i més efectius per poder viure segurs“. De fet, en el transcurs del consell de barri, molts veïns van donar l’esquena als representants municipals.

Denuncien un augment de la delinqüència

En les seves intervencions, els veïns coincidien a explicar que són víctimes, gairebé a diari, de furts amb violència i que la presència de més droga al carrer i de narcopisos s’ha traduït en un increment dels delictes. “Temem per la seguretat dels nostres fills”, asseguren. Diuen que els infants “no volen anar sols a l’escola per si algú els agredeix”.

Per tot plegat, demanen un pla de xoc que inclogui més presència policial al carrers i un reforç de les actuacions en matèria de prevenció de delictes per afrontar problemàtiques com la vulnerabilitat social, salut mental i millora de serveis d’atenció personals.

Batlle reclama un enduriment del Codi penal

El regidor del districte, Albert Batlle, va assegurar que l’Ajuntament de Barcelona ha augmentat la presència policial al carrer, però va afirmar que “hi ha temes que no depenen de l’administració municipal”.

El regidor també es va referir a l’enduriment del Codi penal: “L’Ajuntament de Barcelona hem sigut capdavanters. Ens hem reunit en diferents ocasions amb representants del govern estatal per demanar la modificació de la legislació per endurir les penes“.

No hi ha hagut un repunt de delictes, segons la policia

Tant la Guàrdia Urbana com els Mossos d’Esquadra asseguren que les dades amb què treballen no indiquen que s’hagi produït al barri un augment dels fets delictius. Són conscients, però, que delictes com ara furts amb violència puguin provocar aquesta sensació d’inseguretat entre el veïnat.

Barna Centre manifesta que la percepció de seguretat “ha millorat”

Pel que fa als furts a comerços, l’Eix Comercial Barna Centre manifesta que la percepció de seguretat entre els associats ha anat millorant i que han vist que dinàmiques que estaven molt arrelades, com la venda ambulant o la ingesta d’alcohol al carrer, s’estan mirant de revertir. L’entitat assegura que hi ha més presència d’agents i s’aprecien resultats positius “en el combat de qüestions com els captadors i els traficants que actuaven a via pública, també amb el consum d’alcohol al carrer, la contenció de la venda ambulant o d’altres qüestions d’incivisme, com ara els grafits i el manteniment de via pública”.

Destaquen, sobretot que s’han reduït les entrades nocturnes amb força a comerços, i també sembla que hi ha menys robatoris amb força. Tot i això voldrien “que es mantingui aquesta voluntat i es segueixin millorant les xifres i la percepció, sobretot ara que arriba l’estiu”.