El Grup Municipal de TriasxBCN ha denunciat que els comerços del barri de Sant Antoni estan patint una onada de robatoris els últims mesos. En concret, assenyalen l’entorn del Mercat de Sant Antoni com el focus on actuen els delinqüents. Des de davant del mercat, el regidor Joan Rodríguez ha demanat al govern municipal mesures de prevenció i ha denunciat que “la Barcelona de Collboni s’assembla massa a la de Colau perquè els problemes segueixen i s’agreugen”.

De fet, a la Comissió de Seguretat d’aquest mes de març, Trias per Barcelona durà un prec per demanar a l’executiu que creï una taula de treball amb els cossos de seguretat, comerciants i veïns de Sant Antoni per pactar mesures de prevenció a l’entorn. Segons la formació, el segon semestre del 2023 el barri va experimentar un augment del 17 % dels fets delictius respecte al mateix període d’un any enrere.

7.200 € robats en muntures d’ulleres

Són testimoni dels robatoris o intents de robatori els aparadors d’almenys cinc comerços que hi ha en un radi de menys de 100 metres. Crida l’atenció la cruïlla del carrer del Comte d’Urgell amb el de Tamarit, on a banda i banda de la calçada hi ha dues botigues amb els vidres trencats: Ballester Bolsos i Òptica Universitària.

En la segona, tal com explica Charo González —responsable de la botiga—, els lladres van fer dos intents de robatori fins que, a la tercera, van aconseguir un botí de muntures d’ulleres valorat en més de 7.200 €. Després d’haver presentat les denúncies corresponents als Mossos d’Esquadra, la responsable de l’òptica admet que “el barri s’està tornant una mica perillós” i assegura que els empleats “venim a treballar sense rellotges ni joies pel que pugui passar”.