pipica travessera gracia

L’àrea per a gossos de la travessera de Gràcia, 253, tancarà definitivament aquest mes de juliol. Segons ha explicat la regidora de Gràcia, Laia Bonet, el districte ha intentat buscar alternatives per minimitzar les molèsties de soroll i pudors i per això l’ha tancat a les nits, però la situació no ha millorat i, finalment, l’espai es convertirà en una zona verda i una àrea infantil.

Una dècada de molèsties

El veïnat del pipicà està content amb la decisió, ja que havia demanat en reiterades ocasions el tancament de l’àrea. Els veïns es queixen de les molèsties que els generen els gossos bordant i les pudors d’orins i excrements, que els obliguen a tancar portes i finestres. L’àrea queda enclotada entre les mitgeres de dos edificis i els més afectats són els veïns dels edificis que hi ha a tocar.

El pipicà va obrir portes ara fa 10 anys, el 2014, i actualment fins i tot els tenidors de gossos que fan ús de l’espai s’havien queixat del mal estat de la zona, segons ha assegurat Bonet.

S’hi farà una zona verda i una àrea infantil

Encara no se sap la data exacta del tancament, però la regidora del districte ja ha anunciat que, un cop tanqui portes, es començarà a treballar per transformar l’espai en una zona verda i una àrea infantil. Pel que fa al pipicà, Bonet ha explicat que, de moment, no poden anunciar cap espai alternatiu a aquesta àrea, tot i que reconeix que cada vegada hi ha més tenidors que fan ús d’aquestes zones.

La regidora ha demanat els tenidors del barri que vagin a la zona d’ús compartit (ZUC) que hi ha a la plaça d’en Joanic, propera al pipicà de la travessera, que ara tancarà.