(ACN) Junts ha avisat ERC que l’eventual entrada al govern de Barcelona amb l’alcalde, Jaume Collboni, “seria entrar en un govern que ha decidit el PP“. En aquests termes s’ha expressat aquest dimecres el vicepresident del partit i regidor, Josep Rius, en la vigília que els republicans consultin la seva militància a Barcelona sobre aquesta decisió.

En una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’, de RTVE Catalunya, Rius ha insistit: “El fet que Collboni fos alcalde va ser per un pacte gens coherent i contra natura entre socialistes, comuns i el PP”. Malgrat tot, s’ha mostrat “molt respectuós” amb la consulta interna d’ERC.

El relleu de Trias i les negociacions per a la investidura

D’altra banda, sobre el relleu de Xavier Trias, ha assegurat que serà ell qui comunicarà la data quan ho cregui i ha defensat: “Hi ha molta gent dins del grup municipal que pot agafar-ne el relleu”.

Pel que fa a les negociacions per a la investidura, Josep Rius ha tornat a receptar discreció com en les negociacions per a la Mesa del Parlament. Tal com va fer aquest dimarts el secretari general del partit, Jordi Turull, també ha reptat Salvador Illa a fer un pas endavant: “Si el senyor Illa, com ahir va expressar, està tan convençut que ja té els suports, doncs que sigui ell qui faci el primer debat d’investidura”.

Principi d’acord PSC-ERC: dues tinències d’alcaldia, Turisme i Drets Socials, per als republicans
Les bases d’Esquerra a Barcelona hauran de debatre i validar el principi d’acord, que preveu que ERC tingui responsabilitats en àrees com la llengua, joventut i promoció econòmica