El consell de barri de la Barceloneta ha estat marcat aquest dilluns a la nit per les protestes veïnals contra la celebració de la Copa Amèrica. Un grup nombrós de persones han mostrat el rebuig a l’esdeveniment i el regidor del districte, Albert Batlle, hi ha intervingut per demanar silenci i respecte en diverses ocasions. Batlle ha volgut deixar clar que “la Copa Amèrica no ens l’hem inventada sols. Va ser una decisió presa per unanimitat per tots els grups municipals”.

El regidor ha recordat: “Estem en un sistema de democràcia representativa i no en un sistema assembleari […]. Tots els grups polítics del consistori van donar suport en el mandat anterior i, per suposat, en aquest a la Copa Amèrica“.

Crítiques al pla de mobilitat

Els veïns contraris a l’esdeveniment han mostrat el seu rebuig amb crits i interrupcions durant la presentació del pla de mobilitat dissenyat pel Port de Barcelona, l’Ajuntament i també els organitzadors de la Copa Amèrica. Carlos López, responsable del pla, ha hagut d’interrompre en diverses ocasions la seva intervenció per les protestes.

La plataforma No a la Copa Amèrica ha reiterat el rebuig a la celebració. L’entitat afirma que l’esdeveniment farà fora del barri els veïns de la Barceloneta. Molts veïns també han mostrat la preocupació pel possible col·lapse de trànsit. Batlle ha assegurat: “De cap manera la Copa Amèrica col·lapsarà el barri”.

Ester Jorquera, de la plataforma No a la Copa Amèrica, ha criticat que el pla de mobilitat es faci coincidint “amb un esdeveniment d’elit, que ni hem demanat ni volem”, i que es fa “pensant en els que vindran de fora i no pas en les necessitats dels veïns”.

El Sindicat d’Habitatge del Casc Antic ha afirmat que durant el ple va quedar clara la legitimitat que té Batlle i ha anunciat un acte contra la Copa Amèrica per a dissabte.