El síndic de Barcelona, David Bondia, s’ha mostrat contrari a la celebració del “roadshow” de la Fórmula 1 previst per al 19 juny al centre de Barcelona i suggereix a l’Ajuntament que l’exhibició es traslladi al Circuit de Barcelona-Catalunya. En una nota de premsa, la sindicatura creu que l’espectacle “no és coherent amb les polítiques de mobilitat sostenible, ni amb el respecte als drets a l’espai públic, ni amb un medi ambient sa ni la salut”.

Per tot plegat, demana al govern de Barcelona que “ponderi els beneficis que obtindrà la ciutat acollint aquesta activitat i l’afectació de drets de ciutadania”. I afegeix que “cal tenir en compte que les polítiques mediambientals dels municipis han de seguir el principi de precaució: si una acció pot causar danys al medi ambient o a la salut, no ha d’executar-se”.

El síndic també assegura que l’Ajuntament no els ha fet arribar cap informació sol·licitada sobre les autoritzacions municipals que s’han aprovat per poder fer l’esdeveniment, i afirma que és “difícilment justificable autoritzar activitats contaminants en un context de crisi climàtica”.

El “roadshow” està previst que se celebri el 19 de juny a les 18 h al passeig de Gràcia. Els pilots sortiran de la ronda de la Universitat, a la rotonda de la Gran Via giraran amunt pel passeig i continuaran fins a gairebé el carrer d’Aragó, just davant de la Casa Batlló. La velocitat permesa serà de 100 km/h.

Queixes d’entitats veïnals i socials

David Bondia fa aquesta recomanació després de la queixa d’una desena d’entitats, entre les quals hi ha Catalunya Camina, la FAVB, la PTP i Eixample Respira. Consideren que la ciutat “no ha de ser un espai per a competicions de motor amb fum, soroll i velocitat” i lamenten que es fomenta la conducció temerària. Per tot plegat, titlla de “disbarat” que l’Ajuntament organitzi aquest esdeveniment i hi aporti finançament.