El trasllat del Mercat de l’Estrella als Jardins del Baix Guinardó, per fer-hi obres de reforma, haurà d’esperar. La data assenyalada era principis de l’any vinent, però els treballs per construir la carpa provisional als jardins encara no han començat. L’Institut de Mercats està treballant amb un nou calendari i tot indica que la mudança no serà fins d’aquí a pràcticament un any.

Des de Mercats expliquen que estan pendents que aquest mes de setembre quedi tancat el projecte executiu per a la construcció de la carpa provisional, amb la previsió que els treballs comencin a la primavera de 2023. S’estima que els treballs durin cinc mesos, per això tot fa pensar que el trasllat a la nova ubicació podria fer-se a finals d’estiu.

Els paradistes, pendents de saber una data

Ahir, però, l’associació de comerciants del Mercat de l’Estrella va tenir una reunió de treball amb Mercats i no van aconseguir que els donessin cap data concreta del trasllat cap al Baix Guinardó, tot i reclamar aquesta informació.

Segons explica Conchi Gásquez, de l’associació de comerciants de Mercat de l’Estrella, “corre pressa pel tema de les parades que estan tancades, perquè ara es veu trist el mercat”. I un altre problema, afegeix, són les obres del carrer Pi i Margall, on està ubicat l’equipament, que estan complicant la feina “a l’hora de les càrregues i descàrregues”.

Les obres són per renovar les estructures i fonaments

L’aluminosi en les estructures i la inestabilitat dels fonaments són els motius que han forçat Mercats a planificar aquesta reforma que en un principi no estava prevista. La idea inicial era fer treballs puntuals al mercat sense haver de parar-ne l’activitat ni traslladar les parades.