L’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar celebra la nova adjudicació de les obres de construcció de l’estació de Sant Andreu Comtal. El president de l’entitat veïnal, Santi Serra, ho considera una notícia “bona per al barri” i alerta que el veïnat de Sant Andreu pressionarà perquè les obres no s’aturin: “Estarem allà constantment mirant i lluitant”. En aquest sentit, Serra ha explicat que l’AV Sant Andreu de Palomar crearà una “comissió de seguiment de les obres” per estar “al corrent de tot el que passa”.

Una cicatriu entre Sant Andreu i la Sagrera

L’adjudicació dels treballs a l’empresa Copcisa arriba gairebé un any més tard que Adif rescindís el contracte a la constructora que va iniciar els treballs, després de detectar suposades irregularitats en les obres de l’AVE a la Sagrera, que inclouen també aquest àmbit de Sant Andreu. Santi Serra confia que aquesta nova adjudicació sigui “l’inici del tancament de la cicatriu que hi ha entre el poble de Sant Andreu, la Sagrera i Sant Martí”, una “nafra” que Serra reclama curar d’una vegada per totes.

El termini d’execució de les obres és d’11 mesos, un període que el president de l’AV Sant Andreu de Palomar veu amb bons ulls: “El dolent seria que no diguessin quant de temps tardarien a fer-ho”. Tot i això, ha reconegut que es tracta d’una planificació i que “poden sortir moltes coses” que facin variar el termini d’execució dels treballs per enllestir l’estació de Sant Andreu Comtal.