A partir d’aquest dimecres comencen els 10 dies de dol oficial per les víctimes del coronavirus decretat pel Consell de Ministres. Això vol dir que el dol s’allargarà fins a la mitjanit del dia 5 de juny. Mentre duri, les banderes oficials col·locades en espais exteriors dels edificis públics onejaran a mitja asta. A l’interior, les banderes portaran un crespó negre a la punta del pal.

Un minut de silenci a la plaça de Sant Jaume

A Barcelona, amb motiu del dol oficial, a les 12 del migdia s’ha fet un minut de silenci a la plaça de Sant Jaume, tant a l’Ajuntament com a la Generalitat. El consistori també ha convocat un minut de silenci a la mateixa hora a les portes de tots els edificis municipals. Davant de l’edifici del Parlament de Catalunya i també a les 12 del migdia el president de la institució, Roger Torrent, els membres de la Mesa i altres representants parlamentaris també han fet un minut de silenci.

El que comença aquest dimecres és el període de dol oficial més llarg que s’ha viscut des que hi ha democràcia a l’estat. L’últim cop que es va decretar un dol oficial més llarg va ser el 1975 per la mort de Francisco Franco. En aquella ocasió el dol va ser de 30 dies.