Les botellades van de baixa després de la reobertura de discoteques i bars musicals. Ho constaten els Mossos d’Esquadra, les patronals de l’oci nocturn i també els veïns de les zones habitualment més afectades. Un d’aquests barris és la Barceloneta, on s’ha notat amb escreix aquesta davallada del consum d’alcohol al carrer. Ara bé, la plataforma La Barceloneta Diu Prou assegura que el problema és lluny d’acabar-se.

Grups de 200 o 300 persones fent botellada i embolicant la troca segueixen sent-hi igual perquè els surt més barat fer botellada que estar consumint a la discoteca

Un dels membres de l’entitat, Joaquín Martín, ha explicat que l’últim cap de setmana ha continuat l’incivisme que pateixen des de principis d’estiu malgrat que la intensitat de les botellades ha baixat: “Segueixen bebent, segueix havent-hi bicitaxis que passen amb la música molt elevada, segueixen orinant i fent malbé els portals…”, ha lamentat Martín.

La plataforma es queixa d’una acció policial nul·la per eliminar aquests problemes. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha reconegut aquest dilluns que cal continuar lluitant per posar fi al fenomen de les botellades i ha afirmat que s’havien reduït pràcticament “a nivells d’abans de la pandèmia”.