La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, afirma que l’ús del passaport covid per poder entrar als locals d’oci nocturn està donant un “bon resultat”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha afirmat que han notat un “increment petit” de la vacunació entre els joves.

Tot i això, Cabezas recorda que ja hi ha un 72 % de persones de 20 a 29 anys vacunades. “Ara cada vacuna costa molt més. Hi hem d’anar, convèncer, escoltar una bona estona, intentar contradir, escoltar arguments i explicar les evidències”, afirma.

El passaport de la covid és imprescindible per poder accedir als locals d’oci nocturn. Aquesta mesura es va implantar el 8 d’octubre, coincidint amb la reobertura de sector. Així, per poder entrar a les discoteques i bars musicals cal acreditar a través del codi QR de La Meva Salut que es té la pauta completa de vacunació o bé presentar una prova diagnòstica de covid negativa.

Quart país del món amb millors xifres de vacunació

La secretària de Salut Pública també ha assegurat que arribar al 100 % de persones vacunades és “molt difícil”, perquè hi ha persones a les quals no es pot administrar el vaccí i perquè un 5 % de la població és negacionista. Malgrat això, l’estat espanyol és el quart país del món amb millors índexs de vacunació. Al davant, només hi ha els Emirats Àrabs, Portugal i Xile.