(ACN) Els Mossos d’Esquadra han detingut al districte de Nou Barris una parella de falsos revisors del gas relacionats amb set investigacions per estafar i furtar a gent gran en els seus domicilis durant el 2021. Segons els Mossos, mentre la dona els distreia a la cuina, l’home buscava per la casa diners, targetes i llibretes bancàries i joies. També els enganyaven per aconseguir els seus números secrets per fer transferències i treure’ls diners.

Totes les víctimes, d’edat avançada i amb pocs recursos econòmics

Totes les víctimes eren persones d’edat avançada, amb pocs recursos econòmics, i els robatoris les deixaven en una situació de gran vulnerabilitat, amb dificultats d’arribar a final de mes. Els autors dels fets s’aprofitaven de l’edat no només per guanyar-se la seva confiança, sinó també per evitar ser reconeguts si es donés el cas.

A l’home de 29 anys se li atribueixen quatre furts i tres estafes, i a la dona, de 20, sis furts i cinc estafes. També un robatori amb violència que hauria comès el mes de setembre, quan una de les víctimes va sorprendre el seu acompanyant sortint d’un dormitori de la casa.

Seguien sempre el mateix “modus operandi”. Les víctimes rebien una trucada dels falsos revisors informant que passarien pel seu domicili per fer una revisió del gas. Un cop a dins dels domicilis, la dona entretenia les persones grans a la cuina fent falses proves del gas mentre el seu company escorcollava l’habitatge.

A través de les targetes de crèdit i llibretes bancàries també obtenien diners. En el domicili enganyaven les víctimes per aconseguir un número PIN i després feien extraccions i transferències bancàries. Així van poder arribar a fer retirades d’efectiu de fins a 2.900 i transferències de 3.000 euros, i en alguns dels domicilis van robar fins a 1.600 euros en efectiu.