Els veïns de l’interior d’illa on hi ha l’Escola Salesians Rocafort i l’Esportiu Rocafort, al barri de Sant Antoni, denuncien el soroll de les pistes esportives que hi ha en aquests equipaments. Especialment la que gestiona el club esportiu i que està a tocar dels habitatges. Asseguren que tenen un ús intensiu de dilluns a diumenge i que no és compatible amb l’ús residencial.

La mediació no ha donat els fruits esperats

L’Ajuntament va obrir un expedient i ha fet de mitjancer però, de moment, sense èxit. Tot i que tant l’escola com el centre esportiu han introduït canvis per disminuir el soroll, també volen reivindicar que es pugui practicar esport dins del barri. Benjamín Prieto, president de l’AMPA dels Salesians Rocafort, assegura que és un pulmó de la zona i defensa que les escoles del barri puguin tenir oferta esportiva.

La pista dins de casa

Tot i que els gestors de les pistes han reduït els horaris, els veïns asseguren que estan actives des de les 9 del matí fins a les 22 h, excepte els diumenges, que tanquen a les 21 h, i que hi ha pics de soroll molt per damunt del tolerable. Hi ha veïns que tenen la pista a metre i mig del balcó.

pistes esportives salesians Rocafort

Han demanat que l’Ajuntament faci l’estudi sonomètric per valorar si acudeixen als jutjats a denunciar l’incompliment de la normativa de sorolls. Segons el consistori, ja es va mesurar l’impacte fa mesos i ara el que cal és trobar solucions que funcionin. De moment, volen tornar a parlar amb els promotors del gimnàs i valoraran fer un projecte acústic més ambiciós per pal·liar els sorolls.