Nit de Sant Joan 2023 barceloneta

Els veïns de la Barceloneta celebren que la nit de Sant Joan 2023 ha estat “millor que altres anys”. Tot i això, reconeixen que hi ha punts que són més complicats. Des de l’Associació de Veïns, Manel Martínez assegura que al nucli del barri hi ha hagut “bastanta tranquil·litat”. L’excepció, diu, ha estat les zones més properes a la platja. “Això ho hauríem de corregir”, ha afirmat.

Martínez lamenta que no haver pogut convèncer la gent que anés a altres indrets: “La platja sempre és un reclam”. Segons ha explicat, els punts més conflictius han estat als entorns de la plaça del Mar, el carrer de Pepe Rubianes i la plaça de Pau Vila. Tot i això, assegura que hi havia patrulles policials fixes en diversos punts que han evitat que més gent s’endinsés al barri.

Hem tingut més tranquil·litat a l’hora del descans, però això no vol dir que sigui la vuitena meravella del món, hi ha coses que s’han de millorar sobretot als accessos propers de platja”
Manel Martínez, Associació de Veïns de la Barceloneta

Denuncien incivisme

Malgrat la millora, des de l’Associació de Veïns de la Barceloneta remarquen que les situacions d’incivisme continuen, per exemple, amb gent que orina al carrer. “Han posat més lavabos, però el que aquí ens faltaria és un batalló de persones o blindar el barri, que no és viable”.

Per a Martínez, el civisme és una assignatura pendent no només per als turistes, també entre els barcelonins, “persones que viuen a Barcelona i que no entenen que s’ha de cuidar la ciutat”.

La nit de Sant Joan torna a ser multitudinària, amb 80.000 persones a les platges de Barcelona

Altres veïns: “Ha estat una nit horrorosa”

Hi ha alguns veïns, en canvi, que descriuen una situació ben diferent. Denuncien aglomeracions, música alta als carrers, grups de persones travessant el barri per anar o tornar de la platja, crits i gent orinant entre els cotxes. En aquest sentit, critiquen que no es tanqués el barri a partir de les 22 h, tal com l’Ajuntament havia anunciat.

El tancament s’ha fet, segons l’Ajuntament, a les 4 de la matinada, tot i que alguns veïns asseguren que ha estat més tard. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que no es va fer abans perquè “la congestió entrava dins els paràmetres absolutament normals“, una afirmació que alguns veïns no comparteixen, sinó tot el contrari. La Núria Escurriol, veïna del barri, assegura que “ha estat una nit horrorosa”: “No hem dormit”, ha afegit.

Escurriol denuncia que, tot i que els xiringuitos van tancar a les 3.30 h, els venedors ambulants van seguir repartint llaunes i mojitos. “Estem deixats”, lamenta aquesta veïna, mentre critica alhora que “fan promeses que no es compleixen”. “Ens prenen el pèl, com sempre“, ha conclòs.