Queden poques hores per a la celebració de la revetlla de Sant Joan a Barcelona. Hi ha programades desenes de festes populars per tota la ciutat, però les platges seran, sens dubte, el punt on es preveu més afluència, amb prop de 60.000 persones. Això afecta de ple els barris propers al mar, com la Barceloneta. Per segon any consecutiu l’Ajuntament desviarà el pas de vianants per evitar la massificació i garantir el descans dels veïns. Tot plegat serà a partir de les 22 h.

Desviació pel passeig de Joan de Borbó

Per això, segons ha pogut saber betevé, s’instal·laran tanques des del carrer de Pepe Rubianes i fins a la plaça de Mar. El tancament estarà vigilat per patrulles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra i s’allargarà fins al dia 24, a les 10 h. L’objectiu és que les persones que vulguin entrar i sortir de la platja ho facin per pel passeig de Joan de Borbó (per connectar amb la parada de metro de la Barceloneta) i pel passeig Marítim per anar fins a les parades de Ciutadella i Marina.

A banda, l’espigó del Gas també estarà tancat fins aquest dissabte, a les 10.30 h. Les platges es desallotjaran a les 6.30 h i la previsió del consistori és que ja estiguin llestes i netes per al bany a partir de les 9 h. Durant la nit, 1.200 operaris s’encarregaran de la neteja a la ciutat. Els contenidors i les papereres ja estan preparats a la zona del litoral.

La Guàrdia Urbana desplegarà 400 agents per garantir la seguretat a la zona i ho faran conjuntament amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuària, que s’encarregaran de vigilar especialment la zona del litoral.

Els xiringuitos no podran ampliar l’horari

Aquest any, tal com ja va passar el 2022, els xiringuitos de la platja tampoc no podran ampliar l’horari d’obertura i hauran de tancar a l’hora habitual: a les 3.30 h. Pel que fa al transport públic, el metro i el TRAM estaran oberts tota la nit, de forma ininterrompuda.