La revetlla de Sant Joan 2023 ha tornat a ser una festa multitudinària. Com sempre, les platges han estat el lloc preferit per celebrar aquesta festa. Milers de persones s’hi han aplegat amb música, festa i molta pirotècnia. Segons la Guàrdia Urbana, hi han passat 80.000 persones, una xifra força més alta que l’any passat i que ha superat les previsions. L’Ajuntament calculava que s’hi aplegarien 60.000 persones.

Com en anys anteriors, alguns fins i tot han aprofitat les fogueres a la sorra per cuinar. Tenint en compte el volum de gent que cada any es desplaça fins al litoral, les torres de vigilància i socorrisme estaven precintades i amb un cartell per evitar-hi l’accés.

Cartell a la torre de socorrisme de la platja del Bogatell

Malgrat l’afluència de gent al litoral i el volum de revetlles i celebracions que hi ha hagut fer al conjunt de la ciutat, ha estat una nit sense incidents, segons l’Ajuntament. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha afirmat que “desitjaríem que totes les nits d’estiu fossin així”. Tot i això, s’han detingut dues persones per violència masclista i els bombers han hagut d’extingir diversos focs.

Les guinguetes, tancades a les 3.30 h

Els qui no ho han passat tan bé són els responsables de les guinguetes de la platja. Aquest any han hagut de tancar a les 3:30h, una restricció horària que fa dos anys que els apliquen. “Des de la pandèmia ens obliguen a tancar a les 3:30 h i ens va malament a nosaltres, als propietaris, a tots”, explica l’encarregat de la guingueta Barcelona Beach del Bogatell, Utman El Bakkali.

Estrena de la superilla de l’Eixample

La revetlla també va ser molt intensa als barris. Durant la nit, es van celebrar més de 40 revetlles populars, sopars veïnals, festes i concerts. Es van autoritzar 26 fogueres a la ciutat i la pirotècnia es va veure i sentir arreu de Barcelona.

Un d’aquests punts va ser al carrer del Consell de Cent, que ha celebrat la revetlla de Sant Joan com a superilla de l’Eixample per primera vegada. S’hi va fer un sopar popular i concerts. El que no s’hi va fer és la tradicional foguera, com van destacar alguns veïns. “Trobem a faltar la foguera que cada any era a la cruïlla de Consell de Cent amb Comte Borrell. Aquest any, com que les obres no s’han pogut finalitzar, no hi és”, expliquen.

Foguera i pirotècnia a l’Eixample