Una nit “festiva, massiva i normal”. Així ha definit el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, la revetlla de Sant Joan a Barcelona. Assegura que d’incidents greus n’hi ha hagut pocs, “semblants als que pot haver-hi un cap de setmana”. Ha felicitat els serveis de seguretat per com s’han desenvolupat la nit i la matinada: “Desitjaríem que aquesta normalitat també es produís les nits d’estiu“.

Batlle ha donat algunes xifres del balanç de la revetlla. Per exemple, assegura que hi ha hagut dues persones detingudes per violència masclista. També s’han produït diversos incendis a la ciutat en què els bombers han hagut d’actuar per extingir les flames: 34 focs en contenidors, nou en matolls, set en arbres, tres en vehicles i 24 en papereres i deixalles. En total, la Guàrdia Urbana ha rebut 1.925 trucades demanant el seu servei.

El punt més multitudinari han estat les platges, amb una festa que s’ha allargat fins la matinada. S’hi han aplegat 80.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, 20.000 més que el 2022.

32 positius per alcoholèmia

El dispositiu policial també s’ha desplegat a la carretera, amb controls d’alcoholèmia. La Guàrdia Urbana ha fet 269 proves d’alcoholèmia aquesta nit i matinada, de els quals 32 han resultat positives i, d’aquestes, dues són penals.

Tancament de la Barceloneta

Una de les mesures que s’ha repetit en comparació amb el 2022 és el tancament dels carrers de la Barceloneta per evitar que, durant el desallotjament de les platges, les persones entressin al nucli del barri i provoquessin soroll i molèsties als veïns. Els recorreguts, ha explicat Batlle, s’han tancat més tard del previst: “Fins a les 4 h no hem cregut necessari tancar la Barceloneta: durant tota la nit, la congestió entrava dins dels paràmetres absolutament normals“, ha dit.