Un total de 328 operaris han netejat durant la matinada i el matí d’aquest dissabte, 24 de juny les deixalles de la revetlla de Sant Joan a les platges de Barcelona. També hi ha hagut personal destinat a deixar ben nets els carrers dels barris on hi ha hagut festa aquesta nit passada. L’operació neteja és tota una fita: entre d’altres, l’objectiu és aconseguir deixar les platges preparades perquè pels volts de les 9 h estiguin a punt per als banyistes.

A dos quarts de set, la megafonia ha anunciat que la festa a la platja s’havia acabat. Amb la sortida del sol, alguns han immortalitzat els darrers records de la nit mentre les brigades de neteja s’organitzen. Una filera d’agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat la sorra sense incidents i, al darrere, una segona fila amb els serveis de neteja s’han encarregat de recollir la brossa; una tasca meritosa, tenint en compte el panorama a peu de sorra.

Un cop buida la platja, hi han entrat les màquines.

La platja de la Nova Icària, la primera a obrir

La de la Nova Icària ha estat la primera en obrir, a les 9 h. Això sí, abans de les 10 h totes les platges han obert. “He arribat poc abans de les 9 h i ja he pogut entrar”, ha explicat una usuària. “He vingut a les 9.15 h i la de la Nova Icària estava en bones condicions. Tenint en compte la gentada, bona feina“.

I per si encara hi queden restes a la sorra, a banda dels banyistes, també hi han entrat a la platja alguns buscadors de metalls.