El veïnat del número 354 del carrer de Sardenya denuncia esquerdes i forats tant al pati interior de la finca com a l’interior dels pisos arran de les obres que es fan a l’antiga empresa Lacer i que tenen paret amb paret. També denuncien tremolors i cops fortíssims quan estan en marxa els treballs. Del soroll s’ha queixat també l’Escola Sagrada Família, que ha d’adaptar les classes als treballs.

“Tenim por que passi alguna cosa a l’edifici”

La Concepción, veïna de la planta baixa d’aquest edifici, explica que fa set anys que hi viu i que mai no havia patit una cosa semblant. Té esquerdes a la paret del menjador i també al sostre del lavabo i al plat de dutxa. I explica que ara ja no pot tancar la porta. “Tinc por”, diu aquesta veïna, que de vegades marxa una estona per desconnectar del que considera “un martiri”. Afegeix el mal de cap que cada dia pateix pel soroll eixordador dels treballs. Diu que s’ha queixat a l’Ajuntament del districte, que li ha dit que “si ens ajuntem amb més gent tindrem més força”.

Esquerdes a la paret del lavabo del pis de la Concepción

Qui també afirma tenir por és la Ziyu. Explica que no se sent segura davant de tants cops i tremolors “com terratrèmols”, que fan que “de vegades sentim les copes com xoquen entre si“. A banda, aquesta veïna explica que quan treballa a casa no pot fer reunions i no poden obrir la finestra per la quantitat de pols que hi entra. Aquests extrems els confirma el Ricard, un altre veí de la finca. Els pocs veïns que hi viuen tot l’any s’han queixat a l’administrador de la finca, però asseguren que no n’han obtingut resposta.

Els veïns asseguren que les obres han fet forats al celobert

Els llogaters dels pisos turístics demanen que els tornin els diners

Aquest edifici disposa, com a mínim, de tres pisos turístics. L’Arthur, el seu gestor, ha explicat a betevé que aquests dies està rebent les queixes dels llogaters i fins tot demanen que “els tornem els diners”. Aquest gestor és comprensiu amb aquestes demandes perquè “estan de vacances”.

Fora de càmera els veïns també tenen retrets per als pisos turístics. Afirmen que fan un mal ús de les instal·lacions com l’ascensor i que “quan són joves es posen a beure al rebedor”.

L’administrador de la finca, al corrent de les queixes

L’empresa que administra la finca ha rebut queixes per part dels veïns i assegura que més que esquerdes es tracta de “fissures”. També assegura que han parlat amb els promotors i que han explicat que “arreglaran les esquerdes, però quan acabin les obres”. També afirmen que els veïns s’hauran de costejar un arquitecte pericial per valorar els danys causats i contrarestar que són provocats pels treballs, per finalment resoldre-ho en via judicial si s’escau. Davant l’afirmació de betevé que algunes veïnes havien expressat la seva por, l’administradora ha afirmat que “hi ha molts controls de seguretat” . Amb tot, afirmen que aquesta qüestió “no s’ha tractat amb els promotors de les obres”.

Si hi ha perill, cal avisar els bombers

L’Ajuntament ha explicat a betevé que, en cas que hi hagi desperfectes o fissures pròpies d’una obra, les assegurances d’ambdues parts han de posar-se d’acord per valorar qui n’assumeix el cost, ja que es tracta d’un conflicte entre privats. Tot i això, diuen, si ja s’ha fet una denúncia als serveis tècnics del districte, ho avaluaran i faran una inspecció si ho consideren oportú. A més, recomanen als veïns que si les esquerdes els semblen estructurals o es percep una situació de perill, avisin els bombers, que immediatament farien una inspecció per avaluar-ne la gravetat i, si fos necessari, actuarien.