veler Goteborg

El veler de fusta més gran del món, el Götheborg de Suècia, atracarà a Barcelona el 27 d’octubre a les 10 h. És la primera vegada que aquesta embarcació —que està repetint la ruta històrica del vaixell original— fa escala a la ciutat. Sobre les 9 h, just abans d’atracar, dispararà vuit salves per anunciar l’arribada a port. El Götheborg és una rèplica d’una nau del segle XVIII de la Companyia Sueca de les Índies Orientals.

veler Goteborg

Es podrà visitar del 27 al 30 d’octubre i els caps de setmana de novembre a març

El veler, que està de ruta entre Àsia i Barcelona, farà la 13a escala de l’expedició. Del 27 al 30 d’octubre estarà amarrat a la rambla del Mar amb tota la tripulació a bord i es podrà visitar. L’estada del vaixell s’allargarà i a partir del novembre i fins al març del 2023 es podrà visitar durant els caps de setmana. El preu de l’entrada rondarà els 15 euros.

Una rèplica del vaixell

El Götheborg és una reproducció d’un vaixell de la mateixa companyia que es va enfonsar el 1745, quan tornava del seu tercer viatge a la Xina, als afores de la ciutat sueca de Göteborg. Tots els mariners van sobreviure al naufragi. A finals del segle XX, la companyia va construir la rèplica —obres que van perllongar-se 10 anys—, i el 2003 va sortir a navegar.

vaixell goteborg

El veler acabarà la ruta el setembre del 2023, a l’Àsia

El veler es troba actualment a la meitat de la ruta. Va sortir el juny des de Göteborg i ha visitat Helsingborg, Hèlsinki, Estocolm, Copenhaguen, Oslo, Londres, Bremerhaven, Lisboa, Màlaga i Niça. Barcelona és la darrera parada de l’any. El setembre de 2023 acabarà el viatge a Xangai.