A quarts d’una d’aquest dilluns al migdia ha revifat l’incendi que va cremar diumenge una antiga benzinera de la rambla de Prim, al barri del Besòs i el Maresme. Una patrulla permanent de la Guàrdia Urbana que vigilava l’espai accidentat n’ha alertat els Bombers. Els agents han explicat que és normal que es declari un altre foc en un espai on hi ha material inflamable. Al lloc dels fets hi han anat tres camions de Bombers, ambulàncies i patrulles dels Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana. Des de l’exterior de la benzinera només s’hi ha vist fum. Minuts després el foc ha quedat extinguit.

Una ocupant de la nau adjacent atribueix l’incendi a un atac

La policia catalana investiga si l’incendi es va originar arran d’una baralla. Segons ha explicat una ocupant de la nau adjacent a betevé, hi havia problemes de convivència amb una de les persones que malvivia a la gasolinera calcinada. Aquesta mateixa testimoni ─que prefereix mantenir l’anonimat─ atribueix el foc a un atac després que expulsessin l’inquilí conflictiu de l’espai i afirma que justament eren allà quan les flames van començar a cremar.

Segons diu, a l’antiga gasolinera hi vivien almenys dues persones i a la nau que hi ha paret amb paret, cinc. Els van desallotjar a tots i, critica, ara no tenen cap altre lloc on anar després de 12 anys ocupant l’espai. Narra que l’havien convertit en la seva llar i en el bressol d’un projecte artístic. També assegura que no hi tenien cap gran plantació de marihuana, sinó quatre plantes per al consum propi.

En l’incendi de diumenge van resultar ferides dues persones. Una va ser traslladada a un hospital en estat menys greu i l’altre ferit lleu va rebre l’alta al lloc dels fets. En l’extinció del foc hi van treballar nou dotacions dels Bombers de Barcelona. L’incendi va afectar també diversos vehicles que van cremar i es van produir diverses explosions.