(ACN / Redacció) L’acusat de voler atemptar al Camp Nou l’any 2020 ha acceptat una pena de tres anys de presó. El judici s’ha celebrat aquest dilluns a l’Audiència Nacional i, finalment, la defensa i la fiscalia han arribat a un acord de conformitat. L’home ha reconegut els fets i s’ha declarat culpable dels dos delictes que se li imputaven: autocapacitació i autoadoctrinament.

L’acusat es va radicalitzar durant la pandèmia, l’any 2020, i va ser detingut el 8 de maig d’aquell mateix any. La Guàrdia Civil el va detenir al carrer de Josep Anselm Clavé, a Ciutat Vella, i en l’operació hi van participar les forces de seguretat marroquines i l’FBI dels Estats Units. En aquell moment la policia va assegurar que es tractava d’un home “profundament radicalitzat” i que planejava fer una acció terrorista. Ara bé, no va ser fins dies més tard que es va saber que la seva intenció era atemptar al Camp Nou, amb un dron, durant un partit del Barça-Madrid.

Segons el relat de la fiscalia, l’organització terrorista Estat Islàmic va contactar amb l’acusat en plena pandèmia per encarregar-li l’atemptat a Barcelona. A partir d’aquí, va fer un procés de capacitació per usar drons i d’adoctrinament gihadista.