Foto: Adrià Ventura

El Palau Centelles, un dels edificis emblemàtics del barri Gòtic, ha aparegut vandalitzat amb una pintada. Segons ha denunciat un usuari a les xarxes socials, algú hi ha dibuixat, amb pintura blava, la figura d’una cara somrient. A la fotografia que ha publicat Twitter també s’intueix un text que no es llegeix del tot. L’usuari lamenta “la degradació a cada racó”.

El Palau Centelles és un monument protegit com a Bé Cultural d’Interès Local. Està situat al carrer de la baixada de Sant Miquel, i des del 1983 és la seu del Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un palau que es va construir a final del segle XV sobre un altre edifici del segle XIII.

Actes vandàlics en edificis històrics

No és la primera vegada, ni de bon tros, que edificis històrics de la ciutat pateixen actes vandàlics: la majoria de vegades apareixen amb la façana pintada.

És el cas, per exemple, de l’antiga sinagoga de Barcelona, que fa poques setmanes va tornar a ser objecte d’un atac d’aquestes característiques. També en van patir un fa uns mesos els murs de la basílica de Santa Maria del Pi, al Gòtic, que van aparèixer pintats amb grafits.