Primavera Sound

Veïns dels barris dels entorns del Fòrum creen la Plataforma Stop Concerts Fòrum per evitar que s’ampliï a dos caps de setmana el Primavera Sound. Ha estat la resposta del veïnat a les declaracions de l’alcaldessa, Ada Colau, que ha refermat el compromís de la ciutat amb el festival de música. L’alcaldessa ha assegurat que s’està treballant perquè el festival tingui una edició ampliada amb dos caps de setmana aquest estiu i també l’any 2023.

Entitats veïnals dels barris Maresme, Besòs, Fòrum, Diagonal Mar, així com també veïnat de Sant Adrià del Besòs s’han unit en la Plataforma Stop Concerts Fòrum perquè, diuen, se senten “enganyats i utilitzats“. Expliquen que la participació ciutadana de la qual es fa ressò l’Ajuntament de Barcelona, ha quedat oblidada i menyspreada per part de l’administració municipal. L’Associació de Veïns del Maresme ja va pronunciar-se contra l’ampliació del festival de música

Acusen l’Ajuntament d’incomplir els compromisos amb el veïnat

Els veïns denuncien el consistori de falta de rigorositat i d’incompliment amb els compromisos als quals es van arribar a les diverses reunions de seguiment del festival celebrades amb l’Ajuntament des del mes de maig. Des de la plataforma expliquen que a l’última reunió, el quinze de setembre passat, “va quedar molt clar que la celebració del Primavera Sound programat per a dos caps de setmana seria una excepcionalitat i que de cap manera s’havia de mantenir, atès que una de les reivindicacions veïnals des de fa molts anys és la reducció d’esdeveniments al Fòrum”. El veïnat diu que mai no s’havia parlat amb el consistori d’ampliar el festival de música també l’any 2023.