james rhodes
Foto: Mikel Lopez Gonzalez (Donostia Kultura) - CC BY-SA 2.0 DEED

El cas de la Blanca, la dona de 78 anys del Gòtic a punt de ser desnonada, ha fet un gir inesperat. El pianista James Rhodes s’ha ofert a pagar el lloguer de l’afectada. Segons ha explicat a betevé el mateix Rhodes, ha parlat amb l’advocat de la propietària del pis i s’ha ofert a pagar, per avançat, dos anys de mensualitats i a preu de mercat. Una opció, però, que la propietària ha rebutjat.

El pianista es mostra indignat amb la resposta que ha rebut: l’advocat li ha dit que ja fa sis anys que el procés judicial està en marxa i que “l’afectada ha tingut temps suficient per fer aquestes propostes”.

desnonament blanca gotic

Segons Rhodes, l’ha amenaçat

El pianista ha explicat en un post a Instagram que va llegir la informació sobre aquest cas aquest dimarts a la nit i que va ser llavors quan es va posar en contacte amb un dels advocats de la propietària (assegura que té diversos representants legals). Rhodes diu que, a més de rebutjar l’oferta, ara l’advocat l’ha amenaçat de demandar-lo. I ha fet pública la darrera resposta que li ha enviat: “Jo exerceixo guanyant demandes per als meus clients i acatant sentències judicials. Vostè, en canvi, no sé a què es dedica i tampoc no m’interessa”.

Per Rhodes, això demostra que queda clar que “només els interessa convertir el pis en un habitatge turístic, sense importar el risc per a la Blanca, que és clarament vulnerable”. Finalment, afirma que destaca el cas “per desesperació” i creu que posant “pressió pública” potser es pot trobar una solució al conflicte.

Rhodes s’ha fet ressò de la protesta convocada aquest dimecres al matí contra el desnonament i ha demanat que “com més gent hi vagi, millor”. Considera increïble que això li pugui passar a una dona gran vulnerable “en una societat civilitzada”.

En una publicació a X, Resistim el Gòtic ha “agraït el gest”. Ara bé, creuen que “la solució no és la caritat i almoina dels rics perquè els especuladors segueixin cobrant”.