(ACN/Redacció) – La magistrada del jutjat de primera instància número 39 de Barcelona ha fixat el 30 de novembre com a data del desallotjament de l’edifici ocupat conegut com La Ruïna, al barri de la Bonanova. Si els ocupants no ho fan voluntàriament, la jutgessa ordena als Mossos d’Esquadra que facin complir el mandat, segons han explicat a l’ACN fonts properes al cas.

Al maig, el jutjat va ordenar als ocupants que abandonin l’immoble i el deixin en mans dels seus propietaris, entre ells la Sareb. D’aquesta manera dona la raó a la societat pública estatal, en contra de la voluntat dels ocupes, que van al·legar en el judici els dies previs que la propietat els havia d’oferir un lloguer social abans de desnonar-los.

Ocupació de caire ideològic, segons un comandament policial

A la vista del mes de maig hi va declarar un inspector dels Mossos d’Esquadra que va assegurar que els ocupants de la finca no són famílies vulnerables. Al contrari, va dir que tenen un caire ideològic, “reivindicatiu i antisistema”. El mateix comandament policial va explicar que coneix bé l’edifici i ha remarcat que actualment no es pot vendre, reformar ni llogar perquè hi ha gent que hi viu.

Al centre del debat polític durant les municipals

Coincidint amb la campanya electoral, aquesta ocupació, com la d’El Kubo, es al centre del debat polític, amb diverses manifestacions de signe contrari. Partits com Ciutadans i Valents (ja desaparegut pels resultats del 28-M) convocaven concentracions davant les finques cada dimarts per demanar el seu desallotjament. Per contra, també hi van haver concentracions antifeixistes. Tots dos edificis són propietat majoritàriament de la Sareb i estan connectats per l’interior, però tenen oberts processos judicials independents. De fet, per aquest motiu es va suspendre al març el desallotjament d’El Kubo, ja que la policia va recomanar no actuar fins que es tingués també l’ordre per desallotjar La Ruïna, que ara ha arribat.