Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir una agressió al metro de Barcelona. Els fets van passar el 19 de novembre, cap a les 5.45 h, dins d’un comboi en marxa de l’L2, a l’altura de l‘estació del Clot. La víctima, segons diverses entitats en defensa del col·lectiu LGTBI+, va ser una dona transsexual i en les imatges que s’han difós en alguns mitjans de comunicació s’aprecia que va rebre puntades de peu i cops per part d’una altra passatgera.

Inicialment no es va interposar cap denúncia per aquesta agressió. La policia catalana ha confirmat que l’han rebuda uns dies més tard i que, quan van passar els fets, els Mossos van rebre l’avís d’una baralla. Ara s’està investigant per esclarir què va passar.

TMB ha condemnat totes les agressions LGTBI-fòbiques i assegura que està col·laborant amb els Mossos en la investigació.

L’Observatori contra l’Homofòbia qualifica l’agressió de “violència gratuïta”

Entitats com l’Observatori contra l’Homofòbia han condemnat aquesta “brutal agressió”. Eugeni Rodríguez, president de l’entitat, l’ha qualificat de “violència gratuïta” i assegura que és “un indicador inapel·lable d’odi vers una persona per ser una dona trans”. De fet, segons l’entitat una de cada quatre incidències que es produeixen a Catalunya les pateixen dones trans.

L’Observatori ha comunicat l’agressió a TMB i a l’Oficina per la No Discriminació, i s’ha posat a disposició de la víctima. Segons ha informat Rodríguez, els consta que s’han interposat dues denúncies.