“Vampirs solidaris” és el curiós reclam que s’ha ideat per aconseguir que les persones que volguessin donar sang poguessin acostar-se a la unitat mòbil situada al costat del Hard Rock Café.

Durant tot el dia, i fins a les nou del vespre, un dels equips mòbils del Banc de Sang i Teixits atén les persones que vulguin sumar-se a la iniciativa “Vampir solidaris”És  el tercer any que se celebra aquesta jornada, que en edicions passades van tenir molt d’èxit.

La idea, proposada pel Hard Rock Café, ha estat vestir de Halloween la seva terrassa i proporcionar un refrigeri a cada persona donant. 

La d’avui és un exemple de les iniciatives que s’activen per la dificultat d’aconseguir les dosis de sang necessàries per mantenir-ne les reserves  en el punt òptim.

Per ser donant, una persona ha de tenir entre 18 i 70 anys i gaudir de bona salut. En el moment de fer la donació, l’equip mèdic li fa una petita enquesta i una revisió mèdica que consisteix a comprovar la tensió arterial, la freqüència cardíaca i el pes. Si els valor són considerats correctes, la persona pot convertir-se en donant de sang.

El temps estimat que una persona ha d’invertir a l’hora de donar sang és d’entre 20 i 30 minuts, una inversió petita que el Banc de Sang i Teixits valora molt.