Endesa continua retirant les torres elèctriques del Parc de Natural de la Serra de Collserola. Ara es tracta de les actuacions que es duran a terme al pla 2017-2019: ha soterrat dues línies i ha instal·lat un nou centre de transformació que queda més integrat en l’entorn. Tot plegat eliminarà des d’ara i fins al 2019 l’impacte visual i oferirà un millor servei als clients. El cost dels treballs és de 4,5 milions d’euros.

Cinc torres  elèctriques  s’han desmantellat aquest dimarts a la serra de Collserola. Endesa engega fins al 2019 un pla per continuar soterrant el sistema elèctric, eliminant l’impacte visual i oferint més qualitat als clients del servei. Un pla que la companyia va anunciar a principis d’any,  d’integració i racionalització de la xarxa elèctrica que travessa el Parc Natural i que, de fet, forma part d’un projecte que ja fa anys que és sobre la taula i que es va executant per fases.

Endesa ja ha soterrat dues línies i ha instal·lat a més un nou centre de transformació a tocar de la carretera d’Horta a Cerdanyola. En la primera fase d’implementació del pla se substituiran 336 metres de línia de mitjana tensió. La inversió d’aquesta primera part dels treballs és de 83.000 euros aportats per la mateixa companyia.

Fins al 2019 es realitzaran fins a 37 actuacions a Collserola (amb un cost total de quatre milions i mig d’euros) i es preveu que es redueixi un 19 % del traçat elèctric aeri i que es substitueixi un 21 % del cablejat convencional per un nou sistema que minimitzi la seva presència al parc natural.