Els fets, que es van produir, suposadament, durant una protesta davant la Ciutat de la Justícia l’1 de desembre del 2016, coincidint amb el dia que declarava davant la justícia l’aleshores regidor de la CUP Josep Garganté -acusat d’haver coaccionat un metge perquè indiqués que un manter havia estat agredit per agents de la Urbana-.

El fiscal entén que hi va haver delicte, encara que lleu, avalat  pels informes mèdics que, segons ha dit, acrediten les lesions al guàrdia urbà; i per això sol·licita per a Lecha i Rovira una multa mensual de sis euros diaris en considerar que “no es poden saber les circumstàncies econòmiques de les investigades”; una indemnització de 245 euros per lesions, i els costos processals.

Per la seva banda, l’acusació particular ha demanat una pena de 2.000 euros, mentre que l’acusació popular, exercida per la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F), en sol·licita 2.700 i, a més a més, una mesura d’allunyament durant sis mesos. Considera que les dues regidores cupaires van agredir l’agent amb puntades de peu a les cames i cops a l’abdomen i les costelles.

La versió de Lecha contradiu la de les acusacions, i critica que van ser assetjades pels membres de CSI-F, que “van empènyer els membres de la CUP durant les declaracions als mitjans”. La regidoria ha afegit que  algunes de les persones que protestaven contra Garganté portaven la cara coberta amb passamuntanyes.