parades bicing buides vaga

La vaga indefinida del Bicing segueix en marxa des de que va iniciar-se dimarts, 14 de novembre. La CGT, sindicat majoritari del comitè d’empresa, demana a l’Ajuntament de Barcelona que intercedeixi per trobar una solució al conflicte obert. La plantilla reclama una millora de les condicions econòmiques i laborals.

Aquest dilluns s’ha celebrat una reunió de mediació convocada pel Departament de Treball per trobar una entesa entre la plantilla i Pedalem, l’empresa concessionària del servei. Tot i que la trobada s’ha tancat sense acord les dues parts s’han emplaçat a seguir negociant dimarts. La CGT ja avisava en un comunicat abans de la reunió que si les propostes que fa l’empresa són les mateixes que les de la darrera trobadam la reunió “servirà de poc”.

S’obre una caixa de resistència

A banda, el sindicat explica que ha obert una caixa de resistència perquè la plantilla pugui seguir amb la vaga el temps que calgui fins que s’arribi a un acord.

La vaga està afectant els usuaris de diferents maneres: algunes estacions es queden sense bicicletes i en algunes hi ha bicicletes que estan espatllades.

Les reclamacions de la plantilla

La plantilla —formada per 150 treballadors— vol aconseguir un conveni amb una vigència de cinc anys que inclogui, entre d’altres, una pujada de salaris, recuperar el plus d’antiguitat, unes millors condicions per als caps de setmana i complir la llei de prevenció i del codi de circulació.

En aquest sentit, davant del fracàs de les negociacions, els sindicats acusen l’Ajuntament de Barcelona de “falta de diàleg” i de fer “publicitat i moltes fotos” amb B:SM per promocionar un servei al qual “li falten recursos“. “Creiem que s’ha d’augmentar el nombre de bicicletes per sobre de les 7.000 actuals i no tenir les espatllades a les parades sense poder ser utilitzades”. Per això, diu el comitè d’empresa, falten més mitjans econòmics i millors condicions laborals.

Pedalem lamenta no haver arribat a un acord

Pedalem, concessionària del servei del Bicing de Barcelona, assegura que ​​lamenta no haver pogut arribar a un acord amb els representants dels treballadors. La companyia afirma que seguirà negociant amb els sindicats per minimitzar qualsevol tipus d’impacte en els usuaris. Detalla que ha ofert “millores econòmiques importants”, com augment de sou progressiu, equiparació salarial de tota la plantilla, increment de plusos existents i creació d’un plus nou i que també que ha fet una oferta econòmica que han rebutjat els treballadors, que sol·liciten “el doble de la quantitat proposada, és a dir, un augment del 100 %”.