Una quinzena de persones que es troben tancades al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca han abandonat la vaga de fam que van començar fa 17 dies per protestar contra la seva expulsió i les condicions en què viuen dins del recinte. Segons han explicat a betevé els mateixos interns, i també l’associació Papers per a Tots que els dona suport, aquest dilluns a la tarda van començar a ingerir aliments després que almenys dos d’ells hagin patit desmais i hagin necessitat assistència mèdica urgent.

“Això és com una presó”

Un dels interns, en Yousef, explica que un grup de 44 persones van viatjar en pastera des del Marroc fins a Lanzarote fa uns vint dies. En arribar, 29 d’aquestes persones van ser traslladades amb avió fins al CIE de la Zona Franca sense cap mena d’explicació. “Això és com una presó”, relata aquest marroquí que abans de pujar a la pastera treballava de guia turístic al desert. “Hem vingut per treballar i no sabem perquè som aquí. No hem fet res dolent”, explica desesperat mentre explica que, fins ara, només han rebut l’ajuda de la Creu Roja.

Des de Papers per a Tots critiquen que cap d’ells hagi pogut sol·licitar asil o refugi i denuncien que la seva expulsió “és pràcticament una devolució en calent”.