Foto: Mariona Gil

Els sindicats USOC, UGT i CCOO han convocat dues jornades de vaga a l’educació per als dies 15 i 16 de març contra l’avançament del calendari escolar i s’afegeixen així a la vaga que s’ha convocat des de l’escola pública, en aquest cas de cinc dies de març. Segons els sindicats, se sumen a la proposta per “l’actitud immobilista del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray” després que anunciés l’avançament del calendari escolar del curs vinent amb inici previst per al 5 de setembre. Acusen el conseller de manca de diàleg.

Segons asseguren en un comunicat, els treballadors de la concertada estan “esgotats per la situació general del sistema educatiu en temps de pandèmia”. Els sindicats afirmen que els professors desenvolupen la seva feina amb unes plantilles “notablement inferiors a la dels centres públics”. Entre altres coses, asseguren que estan lluitant per l’establiment i finançament per part del Departament d’Educació de la modalitat de la jubilació parcial, “sense que Educació n’acabi de concretar mai la posada en marxa”.

Entre les demandes dels sindicats també hi ha la reducció de ràtios i que no es tanquin grups, negociar un nou acord de plantilles i la retirada del decret de currículum de l’educació bàsica.

Quina és la proposta dels sindicats sobre el nou calendari escolar 2022-23?

La proposta dels sindicats és ajornar el nou calendari escolar un any. “Per la part sindical, el consens és total”, assegura Cristina Martín, secretària d’ensenyament de la Federació de Serveis Públics d’UGT. Afegeix que amb aquesta moratòria “com a mínim” d’un any es podria negociar i consensuar l’avançament del calendari escolar amb totes les parts implicades. La conselleria d’Educació, però, ha rebutjat aquesta proposta i, per tant, el curs 2022-23 començarà el 5 de setembre.