Després de sis dies en vaga de fam, els activistes ucraïnesos Ostap Petrushchak i Mykola Pashyn han decidit abandonar-la. Segons ha avançat el programa de betevé ‘Via 15, un dels activistes està força malalt. De fet, avui mateix ha hagut de ser atès per un equip mèdic del SEM. Els dos activistes van iniciar la vaga de fam dissabte passat, quan un grup d’ucraïnesos van decidir acampar a la plaça de Catalunya.

Els dos activistes consideren que ja han aconseguit avenços, com el trencament de relacions diplomàtiques: “No podíem seguir el ritme. La majoria de reclamacions que fèiem ja s’han complert i les altres les veiem difícil. Ara en demanarem algunes més amb l’acampada però ja sense la vaga de fam”, explica Ostap Petruschaka.

L’acampada a plaça de Catalunya es manté

Tot i que la vaga de fam s’ha acabat, l’acampada a la plaça de Catalunya continua. Segons els activistes, ara es volen centrar en l’acampada. Al voltant d’una quinzena de persones, que van fent rotació cada dia, dormen a la plaça des del dissabte passat per reclamar la fi de la guerra a Ucraïna.