A betevé celebrem el Dia de les Dones amb les reflexions feministes de vuit persones entrevistades al programa ‘Retrats’. Es tracta de perfils del món de la cultura i l’activisme, dedicades a l’art, la música, la tecnologia… Algunes viuen incòmodes, d’altres opinen sobre les incomoditats de la vida.

L’equip del programa ‘Retrats’, amb la periodista Marta Ballesta al capdavant, ha traslladat cada entrevista a un ambient diferent. Per exemple, el relat de l’escriptora Carlota Gurt es desenvolupa en un tronc suspès sobre l’aigua o la cíborg Moon Ribas fa les seves reflexions sobre la identitat transhumana als banys del Fòrum.

El suc que s’extreu de cada entrevistat regalima en forma d’inquietuds artístiques i realitats diverses. Una d’actual és la que tracta Íngrid Guardiola. La realitzadora i assagista cultural parla dels efectes socials de la pandèmia de la covid-19. Més enllaçat amb el Dia de les Dones, el discurs de la periodista Míriam Cano denuncia un sistema que segueix infantilitzant les dones. La productora i DJ de l’escena techno Cora Novoa destaca la importància d’augmentar la presència femenina en el sector.

Les vuit entrevistades són persones compromeses amb el que fan i disposades a compartir els seus pensaments. Com diu la pianista Clara Peya, “si l’art no és compromès, no m’interessa”.