La vaga general serà el 21 de febrer. La Intersindical-CSC va ajornar la vaga del 7 de febrer, “per garantir un major èxit i mobilització massiva”. De fet, diverses entitats, com l’ANC i Òmnium Cultural, així com sindicats d’estudiants i partits polítics ja han anunciat que s’han sumat a la vaga general del dijous 21 de febrer en motiu de l’inici del judici del procés.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Manifestació del 21 de febrer a plaça de la Universitat” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/manifestacio-21-febrer-barcelona-placa-universitat/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

[vc_section][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1550496583803{background-color: #f95741 !important;}”][vc_custom_heading text=”què busques?” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Manifestació del 21 de febrer: totes les mobilitzacions” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/manifestacio-21-febrer-vaga-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Estava previst que la vaga general pogués coincidir amb el primer dia del judici del procés, però el fet que es fixés per al dia 12 de febrer, va fer que la vaga acabés ajornant-se. A continuació trobaràs totes les mobilitzacions convocades a Barcelona i tots els col·lectius que han cridat a la vaga del 21 de febrer.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga del 21 de febrer: serveis mínims a Renfe, Rodalies, metro, hospitals, escoles…” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/vaga-21-febrer-serveis-minims/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici presos polítics” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-presos-politics/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

✍ Vaga d’estudiants: SEPC, Sindicat d’Estudiants i Universitats per la República

Diversos sindicats d’estudiants com el SEPC, el Sindicat d’Estudiants i Universitats per la República s’han sumat a la vaga general del dijous 21 de febrer convocada per la Intersindical i han convocat una manifestació estudiantil. Criden a mobilitzar-se “contra un judici injuust del règim del 78 perquè l’autodeterminació no és cap delicte”. La manifestació està convocada a la plaça de la Universitat a les 12.30 h. 

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

🚧Talls carreteres 21 febrer

Malgrat no s’han convocat grans accions i talls a les carreteres per al 21 de febrer a través de les xarxes, sí que poden haver-hi accions que afectin i tallin el trànsit en alguns punts, sobretot en els accessos de Barcelona. De fet, els diversos CDR de Barcelona ja han fet una crida a primera hora del matí, entre les 7 h i les 8 h, per trobar-se i fer un “piquet informatiu”. Després, a les 11 h han quedat trobar-se a la plaça d’Urquinaona per anar junts, en forma de mobilització, cap a la manifestació a la plaça de la Universitat.

On també és possible que hi hagi algun tall de trànsit és als accessos de Barcelona per la Zona Universitària, ja que els sindicats d’estudiants també han convocat des de primera hora a mobilitzar-se i a aturar-se per la vaga general.El que és probable que es produeixi, segons s’està informant per les xarxes són diverses marxes lentes arreu de Catalunya. Ja hi ha algunes crides a fer una marxa lenta a Sant Celoni i Tremp. Tot i així, no es poden descartar altres afectacions a les carreteres de Catalunya. Trànsit ja ha alertat als conductors que agafin el cotxe aquest 21 de febrer que hi poden haver complicacions en la mobilitat.

USTEC també se suma a la vaga

Qui també ha anunciat que se suma a la vaga és el sindicat de professors de l’educació pública, USTEC, que afegeix als arguments per mobilitzar-se que “les escoles catalanes fa temps que patim acusacions injustificades d’adoctrinament i contra el model de consens de la immersió lingüística que pateix nous atacs amb sentències judicials i dubtosos informes”.

⚠️Manifestacions 21 de febrer

A part de la manifestació dels estudiants convocada pels sindicats a les 12.30 h, l’ANC i Òmnium Cultural han convocat una concentració a les 12 h a la plaça de la Universitat i una manifestació a les 18 h de la tarda a Jardinets de Gràcia.

CCOO i UGT no se sumen a la vaga

Els sindicats majoritaris, CCOO i la UGT, no se sumen a la vaga. Els dos sindicats donen llibertat als seus afiliats per participar a la vaga general del 21 de febrer. Afirmen que les plataformes són plurals i per tant han decidit donar llibertat. En una declaració conjunta, asseguren que “la diversitat i la pluralitat de la societat catalana constitueixen la riquesa més gran que té el país” i afegeixen que els dos sindicats volen “propiciar un clima i uns escenaris que facilitin el diàleg i la negociació”.

ANC i Òmnium: vaga dins d’un calendari de mobilitzacions

L’ANC i Òmnium també s’han afegit a la convocatòria de la vaga general pel 21 de febrer, entre moltes mobilitzacions convocades arreu de Catalunya que culminaran el 16 de març amb una manifestació a Madrid. Aquesta mobilització serà després de la manifestació a Barcelona d’aquest dissabte, organitzada també per les entitats sobiranistes.

Aturada de país pel 21 de febrer: el vídeo d’Òmnium

Òmnium Cultural ha cridat aquest dilluns amb la publicació d’un vídeo a les xarxes socials a fer una aturada de país. Asseguren que “l’Estat no s’ha aturat” fent referència a la violència policial, els escorcolls i empresonaments. Fan una crida amb imatges que recorden els escorcolls del 20 de setembre, que també va ser una jornada de mobilitzacions al carrer, i també de l’1 d’octubre així com els dies en què van ser empresonats els líders independentistes.

JxC, ERC i la CUP se sumen a la vaga del 21 de febrer

Diversos diputats i membres de JxC, ERC i la CUP han anunciat que se sumen a la vaga del 21 de febrer contra el judici del procés. 

A més, diverses entitats, associacions i col·lectius amb activitats previstes per aquest dijous 21 de febrer les han ajornat per tal d’evitar que coincideixin amb la vaga.

Actualitzarem aquesta informació tant bon punt es coneguin noves mobilitzacions i horaris sobre la vaga del 21 de febrer.