L’inici del judici del procés al Tribunal Suprem arriba acompanyat d’una bateria de mobilitzacions per part de les entitats i partits sobiranistes per protestar-hi en contra. La primera manifestació massiva a Barcelona s’espera per aquest dissabte, 16 de febrer, just quatre dies després que hagi arrencat el procés judicial a Madrid. Els organitzadors asseguren que és una marxa “en defensa de la democràcia” i “contra la judicialització de l’exercici dels drets fonamentals” i serà el preludi de l’aturada general convocada per la Intersindical-CSC per dijous vinent, 21 de febrer.

Escenari de la manifestació

Les entitats ANC i Òmnium Cultural i els partits JxC, ERC, la CUP i Catalunya en Comú criden a “omplir la Gran Via”. El recorregut començarà a la plaça d’Espanya i arribarà fins a la plaça de la Universitat, tal com ja informa a Twitter Òmnium Cultural. És un recorregut de poc menys de 2 km i al final de la marxa s’hi instal·larà un escenari per fer-hi parlaments.

Horari de la marxa

Els participants estan cridats a concentrar-se a les 17 h a la plaça d’Espanya.

Bateria de mobilitzacions

Aquesta és una de les mobilitzacions unitàries impulsades tant per partits com entitats sobiranistes per rebutjar el judici contra els líders independentistes empresonats i per defensar que “l’autodeterminació no és delicte”. Hi ha quatre dates destacades al calendari: el 12 de febrer amb aturades als centres de treball i manifestacions a la tarda a diferents ciutats. Després de la manifestació del 16-F, hi ha convocada una aturada general per al 21 de febrer per part de la Intersindical-CSC i, finalment, la bateria de mobilitzacions es traslladarà a Madrid el 16 de març.