(ACN) La nova consellera de Territori, Ester Capella; la nova consellera d’Educació, Anna Simó, i el nou conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, han pres possessió en un breu acte al Palau de la Generalitat aquest dilluns a la tarda. El president del govern, Pere Aragonès, ha assegurat que, amb aquests canvis, l’executiu encara la segona meitat de la legislatura “amb energia renovada” i ha animat els nous consellers a “seguir fent avançar el país”. A la cerimònia, al Pati Gòtic, Aragonès ha agraït la seva tasca als consellers sortints, Juli Fernàndez, Josep Gonzàlez-Cambray i Teresa Jordà: “Ho heu donat tot, amb inequívoca voluntat transformadora”.

Agraïments pels consellers entrants i pels sortints

Aragonès ha agraït als nous consellers “el compromís adquirit” i la voluntat de donar “el millor” i “amb la màxima exigència i tota la dedicació per fer més fàcil la vida de les persones, per generar més benestar, més prosperitat per a tothom i a tot arreu del país”. També ha assegurat que adopten un compromís “amb el país sencer i la voluntat col·lectiva de decidir col·lectivament el futur democràtic del país“. Alhora, s’ha referit al context actual “amb l’avenç de l’extrema dreta, que esdevé una amenaça també a Catalunya”.

A Jordà, Cambray i Fernàndez, també presents a l’acte, els ha agraït els serveis prestats. “Heu assumit responsabilitats, ho heu donat tot, heu gestionat les complexitats a les vostres àrees de govern amb una voluntat inequívoca transformadora, com us vaig encomanar”, ha reconegut. I els ha lloat per haver “assentat els fonaments d’un canvi que el país necessita com la transició energètica, les polítiques educatives, l’habitatge i el transport públic” i haver-ho fet “amb valentia; no pensant en la decisió més fàcil, sinó en la millor“.

Eleccions el 2025

Aragonès ha anunciat la remodelació a primera hora del matí, en una compareixença en què ha explicat que amb aquests canvis confia a esgotar la legislatura i no celebrar eleccions fins al febrer del 2025.