Iñaki Urdangarin ha estat el primer a arribar a la Ciutat de la Justícia. Ho ha fet sol, minuts abans de les nou del matí. A la sala de vistes, el duc de Palma ha coincidit amb el seu exsoci a l'Institut Noós, Diego Torres. Tots dos han declarat a porta tancada com a testimonis arran d'una demanda d'Urdangarin, per la publicació de diversos correus electrònics difosos en vuit mitjans de comunicació. El marit de la Infanta Cristina acusa Torres de filtrar els "e-mails" i al·lega que vulneren el dret a la seva intimitat personal i familiar. La presència d'Iñaki Urdangarin als jutjats ha generat molta expectació mediàtica i no ha passat desapercebuda. Els funcionaris de Justícia, han aprofitat per protestar contra les retallades i la corrupció. L'escridassada més forta, però s'ha produït a la sortida d'Iñaki Urdangarin, després d'una declaració que ha durat més d'hora i mitja. Una desena de persones l'esperaven a la porta amb banderes republicanes. Ni el Duc, ni Diego Torres, però han fet declaracions públiques. Només l'advocat d'Urdangarin, Mario Pasqual Vives, ha assenyalat que no diria res, ja que es tracta d'una qüestió que afecta la vida íntima del seu client. Espera, això sí, que la jutgessa mantingui la mesura cautelar de prohibir la difusió dels correus electrònics.

Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres s’han retrobat per primera vegada gairebé dos anys després que va esclatar el cas Nóos. Els dos acusats s’han vist les cares en una mateixa sala a la Ciutat de la Justícia, on han declarat com a testimonis arran d’una demanda presentada pel duc de Palma per la publicació dels seus correus electrònics a diferents mitjans de comunicació. El gendre del rei acusa Torres de filtrar els “e-mails” a la premsa.

A la vista s’ha de decidir si es manté la mesura cautelar, demanada per Urdangarin contra Torres i vuit mitjans de comunicació, de prohibir la difusió dels correus, una mesura que va acordar de forma urgent la jutgessa. L’advocat d’Urdangarin, Mario Pascual, al·lega que “vulneren el dret a la intimitat personal i familiar”. La compareixença s’ha fet a porta tancada, així ho ha acceptat la jutgessa a petició del mateix Urdangarin.

El duc esquiva la protesta a l’entrada, però no a la sortida

Iñaki Urdangarin ha arribat al Jutjat de Primera Instància número 46 de Barcelona més d’una hora abans de la seva cita. Urdangarin ha entrat a les 8.35 hores a l’edifici i ho ha fet en solitari, sense el seu advocat, Mario Pascual Vives, per evitar una manifestació contra la corrupció convocada a les 9.30 hores a les portes de la Ciutat de la Justícia. Diego Torres ha arribat poc després que Urdangarin als jutjats.

Tot i que el duc de Palma ha aconseguit evitar la protesta en l’accés als jutjats, no ha pogut fer-ho en sortir passades les 11 del matí, quan ha hagut d’escoltar crits de “xoriço” i soroll de xiulets i trompetes d’un grup de funcionaris judicials i altres col·lectius, entre el quals hi havia el conegut com a “iaioflautes” que han protestat per les retallades en l’administració de justícia i també per la corrupció. En total, un centenar de persones han aprofitat la presència de mitjans de comunicació per la declaració davant el jutge d’Iñaki Urdangarin i Diego Torres i han fet palès el malestar per la reducció de recursos per als treballadors dels jutjats.